Aktivitet 2: Indsamling af vitser

tirsdag den 27. oktober 2009

Aktivitet 3
Børnefælleskaber/sammenfatning

I mange institutioner så som sfo´er/fritidshjem, børnehaver osv. ansés de nye moderne medier stadigvæk som noget nærmest farligt. Pædagoger og andet fagfolk er tit ikke tryg ved brug af medier i deres profession. Dette kunne skyldes at man ikke har sat sig nok ind i hvad medier betyder for børne og især ungdomskulturen idag. Det er nødvendigt at pædagoger lærer at forstå at den kommuikationsform der er idag bliver styret via medier og at de er multitalenterede i brug. De kan både erstatte legetøjet og være en nyttig hjælper til organisation af børns og unges travle hverdag.
Jeg mener at det ville være en god idé at hver instituion havde udpeget mindst en medieansvarlig i hver institution der kunne skabe og varetage rum for de unge så de kan værne om deres sociale relationer på deres måde. Men tværtimod er holdningerne i mange instituioner stadigvæk sådan at man kun værner om den traditionelle kommunikations og lege kultur. Det er tid til forandring...
Det bliver her absolut vigtigt at der kommer nogle forskningsbaserede debatter op i medierne, så qualificeret viden når ud til samfundet og informerer om unges afhængighed af medier for at kunne mestre en krævende postmoderne hverdag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar